Simpozion de Sanziene

Dragi prieteni,
va invitam in 16 si 17 iunie 2017, sa fim impreuna de Sanziene. Evenimentul va avea loc in Casa Rudolf Steiner, str. Visinilor, nr 17, sector 2, Bucuresti (langa hala Traian).

Programul simpozionului:
Vineri 16 iunie 2017
– 18.00 – 19.30 – Impulsuri spirituale si comportamentale in natiunile Europei, expunere Sorin Stefanescu, urmata de discutii
– 19.30 – 19.45 – Pauza
– 19.45 – 21,15 – Temelia paternală a lumilor; expunere Rodica Paxino, urmată de discuții.
Unde eram eu la Facerea Lumi? Îmi caut părinţii cereşti. Simt că Ei sunt în mine şi eu în Ei. Ştiu că merg pe cale mereu înainte spre Ei. Îmi presimt misiunea. Mi-e dor de marea Întâlnire!

Sambata 17 iunie 2017
– 9.30 – 10.00 – Inviorare prin Bothmer, cu Marius Malaescu
– 10.00 – 11.30 – Devenirea Omului în lumile Elementelor; expunere cu discuţii, dr. Gheorghe Paxino
Evoluţia omului stă în directă legătură cu crucea Elementelor: pământ-apă-aer-foc. Acestea se manifestă pe multiple planuri de existenţă, de exemplu prin stările de agregare, lumea eterilor sau prin Trigoanele din Zodiac. În Evul Mediu Christos era denumit şi Domnul Elementelor. Tema expunerii şi discuţiile aferente vor avea la bază: Leitmotivul Elemente din biografiile lui Ilie, Ioan Botezătorul, Rafael şi Novalis.
– 11.30 – 11.45 – Pauza
– 11.45 – 12.00 – Moment artistic, cu Laura Pokker
– 12.00 – 13.30 – Templul în care locuiesc; expunere urmată de discuții, Rodica Paxino.
Corpul meu îmi dă şansa să-mi împlinesc un destin pe Pământ. El este o parte din acest Pământ. Dar corpul meu este de fapt în orice clipă locul de întâlnire al tuturor lumilor, este Altarul de jertfă, de devotament, de iubire şi laboratorul de lucru al tuturor Ierarhiilor cereşti şi al lumii elementare. Corpul meu este un Templu cu multe altare, în care se roagă mulţi Îngeri. Corpului meu ar trebui să-i spun Templul în care locuim, eu şi toate lumile acestea care mă ajută să devin.

Este recomandata o donatie de 10 lei, pentru sustinerea Casei Rudolf Steiner.
Va asteptam cu drag!

Redirecționați 2% către Societatea Antroposofică!

 
Redirecționarea este gratuită! În fiecare an, până la 25 mai, cetăţenii care realizează venituri de orice fel, pot depune (sau trimite) la administraţia financiară Declarația 230, cu privire la redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit către o entitate non-profit. Aceşti bani nu presupun nicio cheltuială suplimentară. Ei provin din impozitul pe care oricum îl plătiți către stat. Dacă nu depuneţi această cerere, statul se va folosi de ei după alte criterii.

 
• Dacă doriţi să sprijiniţi Societatea Antroposofică din România în 2017, este suficient să tipăriţi Declaraţia 230 (Nu se poate afișa în browser, clic dreapta și Salvare ca /Save As…) şi să completați secțiunea I:
– sus lăsați anul 2016 (anul fiscal anterior, pentru care vi se calculează venitul).
– completați datele dvs. din secțiunea I.
– în secțiunea II este deja pre-completat. Suma nu e necesară, va fi calculată de funcționari.
– clic pe butonul validați (pentru verificarea datelor), printați documentul în 2 exemplare și semnați la semnătură contribuabil.

 
Depunerea la administrația financiară. Formularul poate fi depus în 2 exemplare (unul va fi ştampilat şi înapoiat) la Administraţia Finanţelor Publice de care aparţineţi. Sau poate fi trimis prin poştă, prin recomandată fără confirmare de primire (aici găsiţi adresele în Bucureşti – acolo unde sunt mai multe adrese, trebuie folosită cea pentru persoane fizice – şi în ţară).

 
Persoanele care realizează venituri din alte surse (profesii libere – medic, avocat, notar, expert contabil, arhitect, cedarea folosinţei bunurilor – chirii, drepturi de autor etc.) trebuie să depună la administraţia financiară Declaraţia 200 (clic dreapta și Save As…). Pe aceasta, la secţiunea III, puteţi bifa susţinerea unei entităţi non-profit (suma nu e necesar să fie trecută nici aici) iar apoi completa datele Societății Antroposofice din România, disponibile în declarația 230 de mai sus.

Prime experienţe conştiente de Imaginaţie şi inspiraţie

Grupă de lucru cu Gheorghe Paxino (Timişoara 21-22 Octombrie 2016, Liceul Waldorf Timisoara)

 

Prin obsevarea directă, simpla informare sau studiu, avem o primă posibilitate să cunoaştem lumea şi pe noi înşine. Practica treptelor de cunoaştere imaginativă şi inspirativă permit o aprofundare a acestei cunoaşteri de sine şi a lumii. În acest sens ne propunem efectuarea unor exerciţii specifice Imaginaţiei şi Inspiraţiei, urmate de evaluarea experienţelor respective. Nu sunt necesare cunoştinţe preliminarii*, dar interesul pentru, sau preocuparea cu munca meditativă poate uşura strădania noastră.

 

Se are în vedere o practică adecvată omului occidental din ziua de astăzi, care promovează atitudini şi aptitudini diferite de cele specifice orientalului sau celui ce practică mistica. Vom putea discuta şi despre o variantă a „Exerciţiilor însoţitoare”, recomandată de Rudolf Steiner pentru treapta de dezvoltare imaginativ-inspirativă.

* Deşi lucrarea „Cum se dobândesc cunoştinţe despre lumile?“ a lui Rudolf Steiner conţine elemente de bază legate de tematica prezentului curs, participarea nu este condiţionată de cunoaşterea ei. ​ ​

 

Program: Vineri, 21 o​ct: Sâmbătă, 22 oct: 17:30 – 20:00 9:30 – 13:15

Taxa de participare: 30 RON / 15 RON Cadre Waldorf, elevi, pensionari (pentru alte situaţii speciale discutăm înainte de începerea cursului).

Pentru înscriere, il puteti contacta pe Dan Botez; Tel. 0753 914 753

Prelegerile: Calea dezvoltarii unui cercetator spiritual – Ritmurile nodurilor lunare in biografia interna a lui Rudolf Steiner cu dr. Martina Maria Sam

Sambata, 24 oct. 2015
1. Conferinta: Gasirea propriei individualitati - primul nod lunar (1861-1888) 

ora 10:30 - 12:30
2. Conferinta: Schimbari si crize - calea de la primul la al doilea nod lunar (1888-1899)
ora 16:00 - 17:30
3. Conferinta: Reformarea personalitatii - al doilea nod lunar (1899-1902)
ora 18:00 - 19:30

Duminica, 25 oct. 2015 

4. Conferinta: Activitatea ca invatator spiritual si cercetator spiritual - calea de la al doilea la al treilea nod lunar (1902-ca. 1914)
ora 10:00 - 11:30
5. Conferita: Sacrificiul implinit -al treilea nod lunar si ultimii ani (1914-1925)
ora 12:00 - 13:30
La fiecare 18-19 ani exista in biografie "puncte nodale" - deseori insotite de trairi interne, evenimente exterioare, lovituri de destin, intalniri deosebite etc. – in care ne putem simti solicitati sa ne reconsideram relatia dintre motivele interioare si viata exterioara. Noptile din acele perioade, conform lui Rudolf Steiner, sunt «cele mai importante .. din viata umana. Atunci este momentul in care macrocosmosul isi implineste 18 respiratii, adica un minut, si tot atunci ni se deschide o fereastra catre alta lume.» Este revelator sa luam in considerare semnatura unor asemenea puncte nodale din viata unor oameni insemnati. In biografia lui Rudolf Steiner, cercetatorul si invatatorul spiritual care a dat acum o suta de ani impulsuri atat de hotaratoare pentru un viitor infloritor, asemenea puncte nodale se prezinta in mod deosebit de clar.

Participare: se recomanda o donatie de 15 lei pentru fiecare prelegere / 10 lei membri drept contributie la cheltuielile de organizare a evenimentului.

Studiu asupra aparitiei in eteric cu Agenor Crisan

Stimati prieteni,
straduitori pe calea antroposofiei,
Un din grup de prieteni din Bucuresti a inceput un studiu asupra revenirii lui Christos in eteric. Am luat ca fir conducator al studiului cartea lui S. Prokofieff Aparitia lui Christos in eteric publicata in romana in 2012. Cartea poate fi cumparata de la Univers Enciclopedic
Intalnirile de discutii si comunicari vor avea loc cu o ritmicitate de 3 saptamani.
Urmatoarea intalnire este programata pentru sambata, 14 martie, ora 10 cu tema:
<Sufletul natanic ca model pentru o cultura a altruismului>

Bibliografie
Rudolf Steiner                          – Aparitei lui Cristos in lumea eterica
Rudolf Steiner                          – Evanghelia a cincea
Sergej Prokofieff                     – Aparitia lui Cristos in eteric
Sergej Prokofieff                     – Ciclul anului ca drum de initiere
Peter Selg                                 – Suferintele sufletului natanic
Peter Selg Sergej Prokofieff   – Forta creatoare a antroposofiei cristice


Va doresc toate cele bune.
Din partea grupului
Agenor Crisan
0745.086.007
agenorcrisan@gmail.com

Aparitia in eteric – grup de lucru cu Agenor Crisan

“Dar, asa cum am spus deja, nici o putere din lume (nici Sorat) nu poate opri apariția lui Christos în eteric. Dar s-a reușit în mare măsură să i se pună în cale piedici, care constau în abaterea atenției omenirii de la acest eveniment …”
Sergej O. Prokofieff
Prieteni dragi,
Va invitam sambata, 21.02.2015, ora 10,
la sediul SAR, Str. Visinilor nr. 17, Bucuresti, Sect. 2
la o intalnire libera pe tema

Celei de a doua veniri a lui Christos,
folosindu-ne de sinteza facuta de Sergej Prokofieff in cartea

APARITIA LUI CHRISTOS IN ETERIC.


Ne propunem sa dezbatem diferite teme pe parcursul mai multor luni.

Vom reveni cu amanunte.
Asteptam sugestiile Dvs.
Din parte grupului de initiativa
Oana Gagenel,
Agenor Crisan
0745.086.007

agenorcrisan@gmail.com

Curs si conferinta cu Dirk Kruse 30 ian.-1 febr. 2015, Bucuresti

Dragi prieteni,

În perioada 30 ianuarie-1 februarie 2015, la Casa R. Steiner, Str. Vişinilor 17, Bucureşti, se va desfăşura partea a IV-a a cursului pentru formarea de consilieri în dezvoltarea spirituală a organizaţiilor, cu Dirk Kruse.

Vineri, 30 ianuarie 2015, la ora 20.00, va avea loc şi o conferinţă cu exerciţii, la care sunt invitaţi şi cei care nu vor participa la curs.

Tema conferinţei:Un nou curent al vindecării sociale

Descoperirea căii înnoite a lui Arthur şi a Graalului, ca amprentă a anului 2015

Să ne vedem cu bine,

din partea organizatorilor,

Mioara Gheorghiu

Apariţii la Editura Univers Enciclopedic: http://www.universenciclopedic.ro/shop/29-parinti-si-copii/arta-de-a-creste-copii