Despre noi

Antroposofia este o cale a cunoaşterii care ar dori să conducă spiritualul din fiinţa omului la spiritualul din Univers.

Societatea Antroposofică din România

Prin întâlniri ritmice şi simpozioane, grupe de studiu şi conferinţe, Societatea Antroposofică din România oferă un spaţiu de studiu al ştiinţei spirituale, de cunoaştere reciprocă a celor interesaţi de antroposofie, ca şi de lucru comun pentru ţeluri practice.

află mai multe

Istoric

Societatea Antroposofică din România a fost fondată în 1928, perioadă în care existau mai multe grupe de studiu al antroposofiei în limbile română, germană, maghiară şi rusă. Aceste grupe erau active în Muntenia (Bucureşti, Ploieşti, Constanţa), Transilvania (Sibiu, Sighişoara, Nocriş, Braşov ş.a.) şi Basarabia (Chişinău, Tighina, Orhei).

află mai multe

Consiliu și colegiu de susținere

Consiliul Director al Societăţii Antroposofice din România: Sanda Dale, Dan Botez, Vlad Popa, Mihaela Smoleanu, Laura Pokker. Un număr de 21 de persoane sprijină activitatea Societății Antroposofice făcând parte din Colegiul de Susținere.

află mai multe

Societatea Antroposofică în lume

Odată cu activitatea esoterică a lui Rudolf Steiner s-a simţit nevoia unui spaţiu în care prelegerile şi lucrările de ştiinţă spirituală să poată fi prezentate şi aprofundate în mod liber. Astfel a luat naştere la începutul secolului XX Societatea Antroposofică, un mediu în care problemele spirituale puteau fi tratate cu cea mai mare temeinicie şi seriozitate.

află mai multe

Exercițiul zilei

Calendarul sufletesc

săptămâna 12

Dispoziţie de Sânziene
A lumilor strălucitoare frumuseţe
Îmi cere din adâncurile sufletului,
Ca forţele divine ale propriei vieţi
Spre zbor în Cosmos să le liberez;
Pe mine însumi să mă părăsesc,
Încrezător doar căutându-mă
Întru a Universului lumină şi căldură.

© 2018 Societatea Antroposofică din România
Toate drepturile sunt rezervate.