Adunarea Generală a Societății Antroposofice din România

03 martie, 09:00 - 04 martie, 14:00 București Adresă: Casa Rudolf Steiner (Sala Mare), Str. Vișinilor nr. 17

Dragi prieteni,

 Vă invităm la Adunarea Generală a Societăţii Antroposofice din România,

care se va desfăşura între 3-4 martie 2018

la Bucureşti, Casa Rudolf Steiner, Str. Vişinilor 17

Având în vedere că se apropie împlinirea a 100 de ani de la Congresul de Crăciun, când a fost înființată Societatea Antroposofică Generală, vă propunem o serie de șapte Adunări pe care să le consacrăm acestui eveniment. Prin această propunere ne dorim să găsim împreună o cale de a ne constitui din ce în ce mai mult ca o comunitate michaelică alcătuită pe baza impulsurilor aduse de Rudolf Steiner acum aproape un secol.

În acest an vă propunem să ne raportăm la structura tripartită a perceperii timpului în Meditației Pietrei Fundamentale, împărțind programul întâlnirii noastre în amintirea trecutului, contemplarea prezentului și privirea spre viitor. Și nu în ultimul rând, să luăm în suflet, în cadrul Adunării tema generală, care ne-a însoțit pe parcursul anului care a trecut:

LUMINĂ ŞI CĂLDURĂ PENTRU SUFLETUL OMULUI

Cum devenim promotori ai păcii prin Piatra fundamentală, după 100 de ani de la impulsul tripartiţiei sociale?

Vă invităm în acest context la o întâlnire de bilanţ şi de lucru în care ne dorim să evaluăm împreună parcursul din ultimul an, să ne amintim de proiectele pe care ni le-am propus anul trecut şi modul în care am reuşit să purtăm sarcinile pe care ni le-am asumat. De asemenea, vom încerca să contemplăm cum ne regăsim fiecare şi împreună în cadrul Societăţii Antroposofice din România şi în legătură cu Societatea Antroposofică Generală şi nu în ultimul rând, să privim împreună viitorul pentru a ne putea împlini cu demnitate şi entuziasm misiunea personală şi cea comună în slujba Antroposofiei.

Pe ordinea de zi a Adunării generale se vor afla raportul activităţii Consiliului Director, aprobarea bilanţului contabil pe 2017 şi aprobarea propunerilor de buget pentru 2018. 

Pentru a participa la luarea deciziilor în cadrul Adunării generale, trebuie să aveţi asupra dvs. Cartea de membru; conform statutului, îşi pot exprima votul membrii prezenţi, precum şi cei care îşi deleaga votul în scris.

Ca şi până acum, simpozionul este deschis tuturor prietenilor antroposofiei. La sesiunile de lucru care presupun exprimarea votului pot participa toti cei prezenti, dar pot vota doar membrii care au carnetul roz, precum si cei ce au trimis împuterniciri.

Pentru acoperirea unor cheltuieli ale casei, sunt binevenite donații de 10 lei.

Programul propus este următorul:

Sâmbătă, 3 martie 2018

9:00 – 9:30 Armonizare prin mișcare – euritmie

Exersează amintire în spirit

9:30 – 11:00 Privire în urmă: Ce s-a întâmplat si cum au evoluat lucrurile în ultimul an, cum s-au dezvoltat proiectele pe care ni le-am propus în martie 2017 şi cum se vede activitatea C.D. şi viaţa S.A.R. în acest an care a trecut? 

11:00 – 11:30 Pauză

11:30 – 13:00 Continuarea modulului anterior prin completări aduse.

13:00 – 15:30 Pauza de prânz

Exersează cugetare în spirit

15:30 – 17:00 Prezentul ca punte între trecut şi viitor: Prezentarea activităţii ramurilor şi iniţiativelor pentru a ne cunoște mai bine, pentru a ne putea transforma într-o comunitate a lui Michael pe Pământ

17:00 – 17:30 Pauză

Exersează privire în spirit

17:30 – 19:00 Privire spre viitor: Ce ne dorim cu toţii pentru viitor, ca oameni şi ca antroposofi, cum putem să integrăm idealul personal în viziunea noastră comună prin implicarea în viaţa Societăţii şi a lumii în care trăim?

Duminică, 4 martie 2018

9:00 – 10:00 Ora de clasă a Şcolii Superioare de Ştiinţă a Spiritului.

10:30 – 12:00 Adunarea generală

12:00 – 12:30 Pauză

12:30 – 14:00 Concluzii

Sperăm să reușim să ne întâlnim cât mai mulți, cu bine și sănătate!

Cu salutări calde,

Consiliul Director al Societății Antroposofice din România:

Vlad Popa, Sanda Dale, Laura Pokker, Dan Botez, Mihaela Smoleanu

Exercițiul zilei

Calendarul sufletesc

săptămâna 36

Vorbeşte-n profunzimile fiinţei mele,
Voind puternic a se revela,
De taină plin, al lumilor Cuvânt:
Îţi umple ale muncii tale ţeluri
Cu-a Spiritului meu Lumină
Spre-a te jertfi prin mine.

© 2018 Societatea Antroposofică din România
Toate drepturile sunt rezervate.