„Dincolo de ziduri” – crearea de comunități cu sens – Seminar cu Fritz Wessling și Sanda Dale, Iași,1-2 februarie 2020

01 februarie, 14:00 - 02 februarie, 19:00 iași Adresă: Grădinița Waldorf din strada Aurel Vlaicu nr. 48-50, Iași

Vă invităm să descoperim împreună lumea de dincolo de ziduri, cele interioare care ne împiedică să ne atingem potențialul, cele pe care le ridicăm în fața celuilalt și ne fac imposibilă comunicarea, sau cele care se ridică firesc în calea unei înțelegeri complete a lumii și ne alienează. Vă invităm să privim din această perspectivă nouă construirea comunității, a acelui „împreună” care poate aduce vindecare și dezvoltare sănătoasă oamenilor. Cum pot să devin un om capabil să-și ia viața în stăpânire? Cum pot să ajung un membru responsabil și valoros pentru comunitate? Cum pot face din zidurile care mă sufocă ferestre către viitor? Cum pot învăța din experiența celorlalți? Iată doar câteva dintre întrebările care ne vor ghida pașii în încercarea de a crea altfel de destine personale și altfel de comunități.

 

Vom construi machete, vom face exerciții de dezvoltare interioară și comunicare, muncă artistică și meditativă, vom împărtăși din experiențele legate de comunități funcționale din trecut și din prezent, și vom încheia prin a ne imagina și prefigura o comunitate a viitorului. Pașii ne vor fi neteziți de textele inspirative ale lui Rudolf Steiner, legile sociale lăsate nouă de Bernard Lievegoed și arhetipurile-dragon din inițiativele sociale prezentate de Lex Bos.

 

Fritz Wessling (n. Germania, 1955) este arhitect liber-profesionist și președintele Societății Antroposofice din Portugalia. Din 1987 locuiește și este colaborator la Casa da Santa Isabel, o comunitate terapeutică cu baze antroposofice pentru persoane cu nevoi speciale, aflată în São Romão, Portugalia. „Ce mă entuziasmează la Antroposofie este potențialul său de a aduce împreună munca interioară cu cea exterioară, dezvoltarea personală și cea la nivel social, arta, știința și religia, terapia și grija față de mediu într-un mare întreg. Îmi doresc sa fiu parte a transformărilor necesare a se produce în civilizația zilelor noastre și nimeni nu poate face asta singur.

 

Seminarul se va organiza sâmbătă, 1 februarie 2020, între 14:00-19:00 și duminică, 2 februarie 2020, între 9:00-19:00. Contribuția pentru participarea la seminar este de 100 lei. În măsura în care aveți nevoie de o reducere a costului, vă rugăm să ne contactați. Detalii și înscrieri pe http://iasi.antro.ro.

Exercițiul zilei

Calendarul sufletesc

săptămâna 13

De sunt pe ale simţurilor înalturi,
Atunci în ale sufletului meu adâncuri
Din ale Spiritului lumi de foc se-aprinde
Al zeilor Cuvânt de adevăr:
În ale Spiritului temelii să cauţi presimţind,
Ca-n spirit înrudit să te găseşti.

© 2020 Societatea Antroposofică din România
Toate drepturile sunt rezervate.