Templul vieții mele – grup de lucru biografic

27 iunie, 09:00 - 28 iunie, 17:00 București Adresă: Casa Rudolf Steiner (Sala Novalis), Str. Vișinilor nr. 17

Dragi prieteni,

Din octombrie, voi deschide la Casa Rudolf Steiner din București un nou cerc restrâns de lucru biografic susținut, pe parcursul a 10 module de weekend (sâmbătă și duminică) cu o frecvență lunară. Vom lucra după structura Biographea, dezvoltată de Christopher Bee, adaptată și personalizată.

Ne vom concentra pe faze de viață a câte 7 ani și influențe planetare (ritmul întreg și ritmul înjumătățit al acestora). Vom cerceta propria biografie din perspectiva capacităților sufletești (gândire, simțire și voință). Vom aborda pragurile biografice, ne vom familiariza cu temele noastre de destin și vom urmări transformarea acestora pe parcursul vieții noastre. Pentru a pătrunde în profunzimile sufletului nostru, vom folosi instrumentele lucrului biografic după metoda antroposofică de cunoaștere, precum meditația, art terapia, scrierea creativă, jocul de rol, ritualul sau imageria ghidată. Vom învăța să folosim dialogul interior pentru a lucra conștient cu ființele noastre sufletești și a suprinde metamorfozele lor în fiecare etapă de viață, până în prezent. Ne vom juca artistic propriile măști și propriile vulnerabilități. Și nu în ultimul rând, vom stabili o relație intimă și durabilă cu noi înșine.

Se dorește crearea unui grup de lucru restrâns, vârsta minimă 28 de ani. Pentru aceste ateliere este absolut necesară exersarea tactului spiritual, atât în aspectul lui exterior, acela legat de confidențialitate, discreție și stăpânirea curiozității interioare sau exterioare în ceea ce-i privește pe ceilalți, cât și în aspectul lui interior, legat de a decide ce anume împărtășim celorlalți din vulnerabilitatea proprie. Este de dorit ca spațiul pe care îl creăm împreună să fie confortabil și sigur pentru fiecare dintre participanți.

Cost: 200 lei / modul. Costul nu condiționează participarea și cei care se află într-o situație financiară deosebită pot alege o altă contribuție justă pentru contextul personal de viață, cu condiția să mă anunțe la înscriere. Nu voi pune întrebări.

Pentru înscrieri, informațiile legate de planificarea modulelor sau sesiuni individuale, vă rog să mă contactați pe adresa alexandra.vasilache@gmail.com sau la telefon 0740.020.856.

Vă aștept cu drag, cafea și ceai cald,

Alexandra Vasilache

 

Imagine: Remedios Varo (1956) – Armonía

Exercițiul zilei

Calendarul sufletesc

săptămâna 24

Pe sine însăşi creându-se neîncetat,
Fiinţa sufletului de sine însăşi îşi dă seama,
Spiritul cosmic strădania-şi continuă
În cunoaşterea de sine-nvigorată
Şi, din întunecimi de suflet, el creează
Fruct de voinţă al simţului Sinei.

© 2019 Societatea Antroposofică din România
Toate drepturile sunt rezervate.