Meditaţia antroposofică – Cum mă conectez cu sinea mea superioară? Crearea unei legături cu fiinţele elementale

27 octombrie, 19:00 - 29 octombrie, 13:00 Timișoara Adresă: Str. Uranus nr. 14

Dragii noştri,
 
Cu entuziasm va anunţăm că în perioada 27-29 octombrie 2017 Thomas Mayer şi Agnes Hardorp se vor afla în Timişoara. Tema evenimentului organizat cu această ocazie va fi
 
“Meditaţia antroposofică –  Cum mă conectez cu sinea mea superioară?
Crearea unei legături cu fiinţele elementale”
 
Structura aproximativă a întȃlnirii va fi: 
 
Vineri 27 octombrie 2017          
19:00 – 22:00 seminar
Sâmbată 28 octombrie 2017      
09:00 – 13:00 seminar
13:00 – 15:00 pauza de prȃnz                                               
15:00 – 20:00 seminar
Duminică 29 octombrie 2017      
09:00 – 13:00 seminar
 
Munca ritmică meditativă reprezintă o hrană de bază pentru Spirit, Suflet şi Trup. Acest seminar are că scop impulsionarea practicii meditative şi extinderea câmpului vieţuirilor spirituale. La început se va face şi o scurtă introducere în tehnică meditativă, ceea ce facilitează accesul noilor veniţi.
 
Ce este meditaţia antroposofică?
Cum pot ajunge la o asemenea aprofundare meditativă, care să mă conducă la propiile izvoare spirituale? Vom medita de o manieră specific-apuseană, având la bază Antroposofia. Adică, vom pleca întotdeauna de la un obiect sau de la un text în aşa fel ca, pornind de la concentrare, trecând prin cugetare, să ajungem apoi la meditaţie. Cursul constă din exerciţii practice urmate de un schimb de experienţă. Învăţam să ne centrăm lăuntric şi să ne trezim în domeniul substanţialităţilor fine şi în planurile spirituale. Prin meditaţia Antroposofică fiecare gând, fiecare percepţie, gând sau impuls de voinţă, poate fi vieţuit  ca expresie a unor fiinţe spirituale. 
 
Scopul acestui curs introductiv este acela de a ne conecta cu sinea noastră superioară. Pentru asta vom face mai multe exerciţii diferite, urmate întotdeauna de împărtăşirea experienţelor avute. Sâmbătă după-amiază vom ieşi în natură şi vom exersa perceperea fiinţelor elementale în mod direct.
 
Locaţia: Liceul Waldorf Timişoara.
 
Cost participare (vineri – duminică) : 250 lei.
 
Această suma poate fi privită nu ca pe un cost, o contravaloare a muncii prestate de cei doi invitaţi, ci drept o contribuţie fraternă la activitatea şi efortul lor. Pe de altă parte, această suma nu trebuie să devină un impediment pentru cei interesaţi. Dacă intenţia noastră de a a participa la acest curs este una onestă, puternică, însă nu ne putem permite întreagă suma din motive obiective, să anunţăm organizatorii pentru a găsi o soluţie convenabilă pentru toată lumea.
Prin faptul că unii dintre noi vom plăti întreagă suma facem posibilă sponsorizarea unor reduceri pentru cei ce au nevoie. De aceea, atunci când vom adresa o cerere de sponsorizare, să nu uităm că altcineva va plăti mai mult pentru ca noi să putem participa. Avem mare încredere că în acest fel fratern vom putea cu toţii să beneficiem de ceea ce avem cu adevărat nevoie.
 
Persoane de contact : Dan Huszti – 0722 432 363, Robert Dycke – 0753 585 300. 
 
Vă aşteptăm să ne contactaţi, atât pentru înscrieri, cât şi pentru eventuale clarificări.

Exercițiul zilei

Calendarul sufletesc

săptămâna 25

Acum mi-e `ngăduit să-mi aparţin
Şi, luminând, să răspândesc lăuntrică lumină
În ale spaţiului şi timpului tenebre.
Se-ndreaptă către somn natura-ntreagă,
Adâncurile sufletului trebuie să vegheze,
Iar veghea lor să ducă ale Soarelui văpăi
În valurile reci de iarnă.

© 2018 Societatea Antroposofică din România
Toate drepturile sunt rezervate.