Cunoașterea de sine a omului și întâlnirea cu Dublul propriu și cu forțele adverse
Conferință și seminarii cu Dr. Manfred Schleyer

29 iunie, 18:00 - 01 iulie, 13:00 București Adresă: Casa Rudolf Steiner (Sala Mare), Str. Vișinilor nr. 17

Vă invităm cu drag la un seminar experiențial de meditație, unde vom deschide noi porți către cunoaşterea de sine suprasensibilă, obiectivă, printr-o metodă ştiințifică accesibilă.

Din cuprins:

Cunoașterea de sine a omului. Experimentarea corporalităților umane – fizice, eterice, astrale, Eu. Eul și legătura acestuia cu originile spirituale.

Noi, ca oameni întregi, suntem compuși din diferite „corporalități” și acestea sunt: corpul fizic, corpul eteric, corpul astral și, de asemenea, Eul. Vom încerca în exerciții să experimentăm aceste componente diferite ale noastre și să devenim conștienți de dezvoltarea Eului nostru și de legătura acestuia cu originea lui spirituală.

Întâlnirea cu Dublul. Ce stă adăpostit în noi, dar ne este ascuns? Care ne sunt însoțitorii pentru ceea ce avem de dezvoltat în viitor – părți ale noastre, dar și „însoțitori străini”? Provocarea forțelor adverse – ne ajută? le ajutăm?

În cultura curentă, suntem asaltați de forțe care ne afectează dezvoltarea, dar care ne aduc și conștiență și ne oferă posibilități necunoscute. Pe parcursul seminarului, vom face primii pași în a deveni conștienți de aceste forțe și vom accentua ceea ce ne întâmpină dinspre ele – necesitatea de a decide. Aceste forțe pot fi părți ale noastre, însoțitori ai noștri, dar și alte influențe pe care uneori le numim „forțe adverse”. Vom folosi și practica metoda numită analiza senzorială extinsă din „Bildekräfteforschung” (cercetarea forțelor formatoare), un tip de meditație aprofundată care a fost dezvoltată de Dorian Schmidt și care permite observarea în aceste domenii.

Evenimentul se va desfășura pe parcursul unui week-end și va conține o conferință deschisă cu întrebări, 4 ateliere de lucru și o sesiune-atelier de închidere:

Vineri, 29 iunie 2018

18:00 – 20:30 conferință deschisă și întrebări

Sâmbătă, 30 iunie 2018

09:30 – 11:30 introducere și atelier

11:30 – 12:00 pauză

12:00 – 14:00 atelier

14:00 – 16:00 pauză de prânz

16:00 – 18:00 atelier

Duminică, 01 iulie 2018

09:30 – 11:00 atelier

11:00 -11:30 pauză

11:30 – 13:00 atelier-închidere și întrebări

Locație: Casa Rudolf Steiner, Str. Vișinilor nr. 17, București

Contribuții financiare:

Pentru conferința deschisă, costul este de 30 lei.

Costul întreg al atelierelor (sâmbătă-duminică) este de 300 lei. În ceea ce privește costul, ne-am dorit ca el să reflecte valoarea reală a cheltuielilor, cu toate acestea el nu este restrictiv pentru cei care își doresc să participe. Dacă sunt doritori care nu pot plăti întreaga sumă, îi rugăm să ne contacteze pentru a stabili suma decontată.

Cazare la Casa Rudolf Steiner: 15 lei/noapte. E nevoie de sac de dormit!

Participarea la ateliere se va face doar pe bază de înscriere.

Informații și înscriere:

Alexandra Vasilache, alexandra.vasilache@gmail.com – tel. 0740.020.856

Rocsana Nica, nica.rocsana@yahoo.com – tel. 0723.992.904

Despre invitatul nostru:

Manfred Schleyer s-a născut în 1961 în Essen, Germania și este doctor în biologie și microbiologie, cu specializare în activitatea genelor, morfogeneză și structură proteică. Are peste 10 ani de activitate educațională în biologie, chimie și informatică. Din 2007 conduce Institut für Strömungswissenschaften, institut specializat în cercetarea calităților apei și a influenței acestora asupra organismelor.

Manfred susține ateliere și seminarii în cercetare meditativă, având o vastă experiență în cercetarea forțelor formatoare (eterice) și spirituale, după metoda dezvoltată de Dorian Schmidt. Este de asemenea membru al Universității pentru Știința Spiritului Dornach, Elveția.

Imagine: Doppelganger, Sarah Snazell (1965–1999)

Exercițiul zilei

Calendarul sufletesc

săptămâna 7

Ameninţă să-mi evadeze Sinea,
De lumina din Cosmos cu putere-atrasă;
Acum, presimţire, tu,
Puternic intră-n drepturile tale,
Înlocuieşte-mi domnia gândirii,
Ce-n apariţia simţurilor
Pe sine însăşi să se piardă vrea.

© 2019 Societatea Antroposofică din România
Toate drepturile sunt rezervate.