Sustineți participarea elevilor români la conferința WALDORF 100

23 aprilie, 09:00 - 27 aprilie, 16:00 Goetheanum, Dornach, Elveția

Sustineți participarea elevilor români la conferința WALDORF 100

Secțiunea pentru Tineri din România la International Students Conference 2019

Anul acesta are o semnificatie deosebita pentru comunitatea Waldorf, implinindu-se primul centenar de la pornirea acestei miscari educationale, odata cu deschiderea primei scoli Waldorf in Stuttgart in 1919. Peste tot in lume, acest context este intampinat ca o oportunitate de a reflecta asupra felului in care fiecare, parinte, elev, profesor sau simplu sustinator, reuseste sa se ridice la inaltimea idealurilor acestui impuls.

 

In acest context, va invitam sa ne fiti alaturi in a sustine o echipa de tineri talentati sa participe la intalnirea internationala a studentilor Waldorf, in Dornach, in perioada 22-27 aprilie! In acest sens avem nevoie de aproximativ 1000 euro, detaliile regasindu-se in textul de mai jos.

Youth Section- Goetheanum impreuna cu Asociatia Studentilor Waldorf din Germania creaza prin International Student Conference 2019 un cadru in care elevii Waldorf din intreaga lume sa se intalneasca si sa experimenteze prin ateliere si conferinte dedicate lor, dimensiunea internationala a acestei miscari.

Sunt asteptati sa participe peste 800 de tineri din intreaga lume, la aproximativ 70 de ateliere distincte, pe parcursul unei saptamani, 23-27 aprilie. Ca incheiere a simpozionului, tinerii vor porni cu un tren special dedicat spre Basel, urmand sa sustina un imens flashmob prin care sa sarbatoreasca acest centenar in vazul tuturor trecatorilor.

Youth Section – Goetheanum impreuna cu Asociatia Studentilor Waldorf din Germania creaza prin International Student Conference 2019 un cadru in care elevii Waldorf din intreaga lume sa se intalneasca si sa experimenteze prin ateliere si conferinte dedicate lor, dimensiunea internationala a acestei miscari.

Sunt asteptati sa participe peste 800 de tineri din intreaga lume, la aproximativ 70 de ateliere distincte, pe parcursul unei saptamani , 23-27 aprilie. Ca incheiere a simpozionului, tinerii vor porni cu un tren special dedicat spre Basel, urmand sa sustina un imens flashmob prin care sa sarbatoreasca acest centenar in vazul tuturor trecatorilor.

Participarea României

Sectiunea pentru tineri din Romania a fost invitata sa participe la acest eveniment atat cu ateliere cat si cu un spectacol care sa reflecte tema intalnirii- Curajul. Ne-am avantat in acest proiect scenic chiar cu curaj si incredere, oferind in iunie 2018 tinerilor Waldorf curiosi, in cadrul simpozionului Curajul Intalnirii. Intalnirea Curajului, posibilitatea de a incerca diferite ateliere- muzica, euritmie, scenografie, biografie, bothmer- invitandu-i sa foloseasca uneltele pe care noi cei din organizare li le putem pune la dispozitie si sa construiasca din impulsuri proprii acest spectacol.

In acest moment suntem in mijlocul pregatirilor spectacolului, 6 tineri experimentand diferite exercitii de teatru si miscare bothmer, cat si lucrand in afara repetitiilor, prin teme saptamanale facute constiincios acasa, la dezvoltatea scrierii creative necesare structurarii unui spectacol.

Aspecte Financiare

Organizatorii din Dornach ne-au oferit mare parte din costurile de participare ale elevilor(250 CHF suma intreaga, 20 CHF de persoana ramanand sa ii acoperim noi), ramanand ca noi sa strangem fonduri pentru a putea acoperi diferenta si transportul. Intentionam sa profitam de zborurile directe ale Wizz Air de pe 22 si 28 aprilie, insa fiind chiar perioada Pastelui, costurile nu sunt deloc neglijabile- aproximativ 160 euro de persoana, excluzand bagajul de cala necesar pentru saci de dormit si recuzita. Ne dorim ca toti participantii, indiferent de situatia materiala a familiei din care provin, sa poata participa la acest eveniment si de aceea apelam la cei pentru care miscarea Waldorf e speciala sa ne sustina in a acoperi integral aceste costuri pentru elevi, prin sume mai mici sau mai mari, sau dand sfoara in tara ca o echipa curajoasa se avanta la drum spre Goetheanum.

Va invitam sa sustineti acesti tineri in a-si implini aspiratia de a fi pe scena Goetheanumului prin donatii in contul Societatii Antroposofice din Romania, cu mentiunea Waldorf 100 in sectiunea rezaervata destinatiei sumei.

ASOCIATIA SOCIETATEA ANTROPOSOFICA DIN ROMANIA

Cont RO09BTRL04401205831344XX

Banca Transilvania

Pe scurt, conform preturilor actuale ale biletelor de avion, ar fi nevoie de aproximativ 940 euro pentru transportul copiilor- pentru ca oferim ateliere, cei din echipa de organizare a evenimentului ne vor acoperi transportul “celor mari”; de inca 120 de euro pentru taxa de participare; pe langa toate acestea, orice suma in plus va merge catre acoperirea costurilor costumelor, a bagajelor de cala necesare pentru sacii de dormit, recuzita si instrumente muzicale.

Faceti cunostinta cu tinerii artisti:

 

Iasmina Manole

Proiectul la care lucrăm acum pe tema curajului mi-a stârnit interesul de la inceput, iar acum că l-am început și fiecare vine cu propriile idei, sunt sigură că vom face ceva nemaipomenit.

Eu sunt o persoana plină de idei, dar de multe ori nu le exprim deoarece nu am încredere că voi crea ceva fain, dar aici, la Youth Section, cei din jur îmi oferă susținerea de care am nevoie.

Cu Liceul Waldorf am făcut cunoștință în clasa a VII-a, unde am început să îndrăgesc euritmia. Acum lucrăm gimnastică Bothmer, o artă a mișcării dezvoltată de antroposofie pe care abia aștept să o explorez.

Ana Nihai

In anii trecuti in care am fost la festivalul de euritmie pentru tineri din Witten Annen, am descoperit lucruri noi despre mine, m-am cunoscut mai bine si am avut experiente pe care nu le voi uita niciodata. Am vrut sa continui. Am vrut experiente noi, amintiri noi si sa ma cunosc si mai bine, sa invat si mai multe lucruri noi. Scoala Waldorf este foarte importanta pentru mine, deoarece a fost locul in care am invatat cele mai multe lucruri. Locul care m-a facut sa imi placa sa invat, sa vreau sa cunosc mai multe. Locul in care imi doream in fiecare zi sa merg si locul in care ma bucuram ca ma duc.

Cristiana “Cami” Dragomirescu

Sunt o persoana care vrea sa vada frumosul in tot ceea ce ne inconjoara, iar in sectiunea de tineret simt ca gasesc resursele necesare pentru a descoperi frumusetea vietii. Vreau sa merg la conferinta din Elvetia pentru tot ceea ce am de invatat la atelierele care se vor tine, pentru ca este un pretext foarte bun sa cunosc oameni minunati, sa aduc initiativa si sa o dezvolt apoi si in Romania.

Ilinca Manole

Liceul Waldorf este institutul de invatamant care mi se potriveste cel mai bine si imi place sa particip cu colegele mele la cat mai multe proiecte care sa ne dezvolte ca persoane, prietene si grup. Aniversarea de 100 de ani de Waldorf este un eveniment foarte important si intr-adevar in totalitate autentic. Ar fi o experienta unica la care imi doresc sa fac parte.

Implicarea in viata si in proiecte aduce implinite si impacare cu sine. Vreau sa particip la acest eveniment deoarece pot cunoaste lumea si trairile acesteia prin intermediul oamenilor care vor fi acolo. Sunt inspirata de artisti. Artele dramatice sunt printre pasiunile mele, astfel contruirea unui spectacol de teatru si scrierea lui imi va aduce multa bucurie.

Madalina Alexe

Iubesc să călătoresc, să intalnesc oameni și idei noi . Sunt o persoana creativa. Tema spectacolului m-a entuziasmat foarte mult , întrucât pe parcursul anilor m-am tot confruntat cu lupta dintre fricile mele și curajul de care as avea nevoie ca sa trec peste ele. În momentele când ascultam muzica , in mintea mea se formau tot felul de imagini in care frica era umanizată iar eu luptam cu ea. Pentru a scăpa de gândurile mele negative am inceput sa compun poezii. Iar acum sunt curioasa cum este reprezentată lupta aceasta în mintea altor persoane si mă încântă ideea că întreg spectacolul se va desfășura pe o scenă adevărata in fata a milioane de ochi.

Cosmin Gosa

Întâlnirile cu oameni diferiți în afara spațiului tău de confort îți aduc în viață experiențe plăcute din care poți învăța lucruri noi despre lumea în care trăiești. Pentru mine, plecarea în Elveția reprezintă o oportunitate, o redescoperire personală prin activitățile ce ni se oferă, dar nu în ultimul rând, o perspectivă diferită a vieții din punctul de vedere al unor persoane devotate în ceea ce fac.

Repetițiile pentru susținerea spectacolului final m-au ajutat să îmi controlez mai bine corpul și sentimentele prin intermediul gimnasticii Botmar, iar orele de scriere pentru scenariu m-au învățat să îmi formez un plan concret pe care vreau să îl urmez înainte să încep orice activitate.

Exercițiul zilei

Calendarul sufletesc

săptămâna 9

Uitând de egoitatea voinţei mele,
Căldura Cosmosului, vestind vara,
Îmi umple spiritul şi sufletul;
A Spiritului contemplare-mi porunceşte
Ca în lumină să mă pierd
Şi, cu tărie, presimţirea îmi vesteşte:
Pe tine pierde-te spre-a te găsi.

© 2020 Societatea Antroposofică din România
Toate drepturile sunt rezervate.