Timișoara

Cercuri deschise Întâlnirea de ramură În următoarea perioadă vor avea loc o serie de conferințe despre simțurile umane, însoțite de discuții clarificatoare. Vor fi expuse datele rezultate din cunoașterea științei…

Cercuri deschise

Întâlnirea de ramură

În următoarea perioadă vor avea loc o serie de conferințe despre simțurile umane, însoțite de discuții clarificatoare. Vor fi expuse datele rezultate din cunoașterea științei spirituale antroposofice. Expunerile vor avea o frecvență lunară, a doua zi fiind urmate de câte un atelier practic în care ne propunem să descoperim împreună câte un simț.

Contact: timisoara@antroposofie.ro

Cercul de luni

Cercul are loc săptămânal, în fiecare luni, la locuinţa Marinei Laiu, începând cu ora 17.30. În prezent studiem Viaţa între moarte şi o nouă naştere (GA 141). Lecturăm conferinţele structurate în carte, de fiecare dată altă persoană din grup. Discutăm pe parcursul materialului, aducem clarificări, facem conexiuni cu acelaşi subiect tratat în alte lucrări antroposofice. Cercul de studiu se desfăşoară cu susţinere din partea dlui Nelu Surgean, atunci când revine la Timişoara.

Persoană de contact: Marina Laiu
E-mail: marinalaiu@yahoo.fr
Telefon: 0773 884 471

Cercul de marți – Inițierea prin viața de zi cu zi

După studiul Filosofiei libertăţii, am hotărât parcurgerea Lecţiilor esoterice din perioada 1904-1923, studiul fiind urmat de discuţii despre aplicarea în viaţă a celor citite, despre evenimente  din viaţa de zi cu zi prin care se dezvoltă calităţi. Întâlnirea se defăşoară alternativ, prin citirea conferinţelor urmată de discuţii, iar săptămâna următoare prezentarea conferinţei de către unul dintre participanţi, urmată de discuţii. Cercul se desfășoară în fiecare zi de marţi, de la ora 18.00-20.00, la Liceul Waldorf din strada Uranus nr. 14.

Persoană de contact: Dan Botez
E-mail: dabotez@albviolet.ro
Telefon: 0753 914 753

Cercul de miercuri

Are loc la Liceul Waldorf (str. Uranus nr. 14), între orele 18.00 – 20.00, și cuprinde 2 părți:

Lucru artistic

La început exersăm adesea cântece care pot fi în concordanţă cu perioada din an în care ne aflăm, apoi continuăm cu pictura în stil antroposofic, folosind metoda „ud pe ud”, fie individual, fie în grup („pictură socială”). Tematica picturilor este variată: exerciţii de culoare, subiecte inspirate din conferinţele susţinute de Rudolf Steiner, marile sărbători din timpul anului etc.

Studiu pe o lucrare antroposofică

Înaintea studiului pe text, avem un moment de luare în conştienţă a celor dragi plecaţi dincolo, pentru că şi ei pot beneficia de gândurile cu conţinut spiritual prilejuite de studiul antroposofic. Luarea în conştienţă a celor trecuţi dincolo e urmată de rostirea cu voce tare a meditaţiei despre Sinea Spirituală (“Mai strălucitoare decât Soarele…”). La studiul pe text, se citește o parte din conferinţa la care s-a ajuns, iar cei prezenţi pot interveni cu întrebări, completări, comentarii care ajută la aprofundarea temei dezbătute. Seara se încheie cu o rundă de exprimare a trăirilor sufleteşti proprii, prilejuite de activităţile din timpul întâlnirii. În studiu este cartea lui Rudolf Steiner Christos şi sufletul uman (GA 155).

Persoană de contact: Amalia Gabor
E-mail: sensitivehealer@yahoo.com
Telefon: 0724 301 744

Cercul „Percepția karmei”

Are loc bisăptămânal la locuinţa Deliei Sandor, de la ora 18.00 la ora 20.00. Studiem Consideraţii esoterice asupra legăturilor karmice”, vol. I-VI, (GA 235-240). La fiecare întâlnire unul dintre noi prezinta conferinţa studiată, prezentarea este urmată de discuţii despre cele studiate, exemple din viaţa de fiecare zi.

Persoană de contact: Delia Sandor
E-mail: deliasandor@yahoo.com
Telefon: 0726 723 846

Cercul deschis

Specificul acestui cerc este susţinerea spirituală între cei implicaţi în diferite iniţiative antroposofice din ţară. Conform specificului său, munca în cadrul acestui cerc este individualizată, concretizându-se în întâlniri atunci când este nevoie. În prezent sunt 4 persoane care participă la cerc.

Persoană de contact: Dan Botez
E-mail: danbotez@albviolet.ro
Telefon: 0753 914 753

Pitești

În curs de actualizare.

În curs de actualizare.

Oradea

Ramura antroposofică din Oradea S-a format în anul 2004 şi desfăşoară începând de atunci o activitate susţinută împreună şi în grupurile de lucru care s-au ţesut de-a lungul timpului în…

Ramura antroposofică din Oradea

S-a format în anul 2004 şi desfăşoară începând de atunci o activitate susţinută împreună şi în grupurile de lucru care s-au ţesut de-a lungul timpului în jurul preocupărilor comune. În momentul de faţă ramura Oradea numără 14 membri S.A.R. şi câţiva simpatizanţi ai antroposofiei.

Ramura se întâlneşte lunar, având ca temă principală studiul lumii şi al fiinţei umane pornind de la cele 12 simţuri. Întâlnirile se desfăşoară în natură sau în diverse locaţii care facilitează descoperirea lumii înconjurătoare şi a universului interior cu ajutorul simţurilor care ne stau tuturor la îndemână.

În prezent ramura Oradea îşi desfăşoară activitatea în trei grupe de lucru.

Grupul de studiu al senioarelor

Se întâlneşte săptămânal, miercurea, şi se ocupă în acest moment cu studiul dramelor mister. Grupul este constituit din cele trei membre senioare ale ramurii antroposofice din Oradea. La abordarea primei drame mister s-a citit pe roluri şi apoi s-a discutat detaliat.

A doua dramă s-a citit individual, câte un capitol în cursul săptămânii, iar la întâlnire fiecare a împărtășit grupului propria experiență.

La fel s-a procedat şi la drama a treia. Acum se incepe studiul celei de-a patra drame. Întâlnirile încep cu aforismul din Calendarul sufletesc şi poziţiile-posturi corespunzătoare celor 6 exerciţii însoţitoare, continuând cu studiul şi discuţiile dedicate dramelor mister.

Grupul de studiu al cărţilor de bază

Se întâlneşte în fiecare miercuri la trapeza Bisericii Albastre Oradea-Vii şi este format din trei membri şi trei simpatizanţi ai antroposofiei şi se ocupă alternativ cu studiul volumului I de Lecţii esoterice din 1904-1909 şi Cum se dobândesc cunoştinţe despre lumile superioare?

Întâlnirile debutează cu Tatăl nostru apostolic, citirea aforismului săptămânii din Calendarul sufletesc, desen inspirativ pornind de la conţinutul sentenţei şi continuă cu studiul propriu-zis urmat de discuţii, întrebări, răspunsuri.

Cu ocazia marilor sărbători ale anului se organizează câte un mini-simpozion la care fiecare participant pregăteşte o temă inspirată de momentul respectiv din an.

Grupul de lucru biografic

Se concentrează în special pe crearea şi dezvoltarea de ateliere de lucru biografic pe teme de interes pentru timpurile provocatoare în care trăim.

Atelierele se adresează tuturor celor interesaţi de o cunoaştere mai profundă a propriei fiinţe pornind de la lucruri foarte concrete, cum sunt relaţia cu banii sau cu tehnologia şi descoperind nevoile, valorile şi idealurile fiecăruia.

Atelierele se desfăşoară lunar în locaţii publice (Sala Studio a Teatrului de păpuşi ARCADIA sau Sala Studio Act) şi se bucură de participare din partea tuturor categoriilor de vârstă. sociale şi profesionale.

Pentru a dezvolta aceste ateliere, cei doi membri ai grupului au întâlniri de lucru periodice având ocazional şi invitaţi din lumea artistică sau studenţească.

Prin experienţa, opiniile sau expertiza lor, membrii grupului şi invitaţii contribuie la procesul de creare a atelierelor în mod dinamic, având în vedere tot timpul nevoile care se dezvăluie din partea societăţii şi sprijinindu-se pe studiul antroposofic şi aprofundarea propriei biografii.

Persoană de contact: Sanda Dale
E-mail: oradea@antroposofie.ro

Iași

La Iași, întâlnirile de Ramură s-au desfășurat până în prezent în casa Verginiei Petrovici, la ele participând 5-7 persoane. S-au discutat preocupările personale legate de antroposofie, de sărbatorile anului și…

La Iași, întâlnirile de Ramură s-au desfășurat până în prezent în casa Verginiei Petrovici, la ele participând 5-7 persoane.

S-au discutat preocupările personale legate de antroposofie, de sărbatorile anului și de alte aspecte ale vieții. Ultima carte studiată a fost  seria de conferințe „Antroposofie”.

Din toamna anului 2016, a început la Iași un curs de formare în pedagogia Waldorf, ținut la Liceul Waldorf, care se bucură de participarea a cca 60 de profesori, părinți și studenți. Cursul are o durată de 3 ani și este susținut de profesorii din liceu.

Persoană de contact: Verginia Petrovici
E-mail: iasi@antroposofie.ro

Craiova

În curs de actualizare.

În curs de actualizare.

Constanța

În curs de actualizare.

În curs de actualizare.

Cluj

Cercuri deschise Cercul de studiu „Mikael” A fost inițiat de dl. Victor Dan în 1981. Cercul are întâlniri saptămânale de lucru, în fiecare marți, de la ora 18:00 la 20:00….

Cercuri deschise

Cercul de studiu „Mikael”

A fost inițiat de dl. Victor Dan în 1981. Cercul are întâlniri saptămânale de lucru, în fiecare marți, de la ora 18:00 la 20:00. Ca mod de desfășurare, se pornește printr-o rundă de comunicari din „atelierul” personal sau  experiențele  individuale din timpul săptămânii, urmează pregătirea pentru lucru printr-un moment meditativ, apoi se trece la studiul unei lucrări de bază, lectură și discuții. În prezent se studiază „Știința ocultă în rezumat” (al doilea an). Cercul se întâlnește la la fam. Dan.

Persoană de contact: Judith Dan
E-mail: cluj@antroposofie.ro

Cerc de studiu în limba maghiară

A fost inițiat de Gal Agota în 2011. Cercul se întâlnește săptămânal din 2014 la fam. Dan. Se lucrează meditativ cu exerciții spirituale după metoda lui Georg Kühlewind. În studiu este textul Teosofiei.

Persoană de contact: Judith Dan
E-mail: cluj@antroposofie.ro

Cercul de studiu „La Colină”

Cercul are la bază pregătirea individuală prealabilă, iar în cerc se prezintă ideile principale. Se lecturează pasajele corespunzătoare din textul studiat. Discuții în grup pe temele și întrebările care ne mișcă, corelatii cu viața zilnică.

Cercul se întâlnește săptămânal vinerea, la ora 18:30 (cartierul Mănăștur).

Persoană de contact: Cristina Olteanu
E-mail: cluj@antroposofie.ro

Câmpia Turzii

În curs de actualizare.

În curs de actualizare.

București

În curs de actualizare.

În curs de actualizare.

Brașov

În curs de actualizare.

În curs de actualizare.

Exercițiul zilei

© 2017 Societatea Antroposofică din România
Toate drepturile sunt rezervate.