Oradea

Ramura antroposofică din Oradea

S-a format în anul 2004 şi desfăşoară începând de atunci o activitate susţinută împreună şi în grupurile de lucru care s-au ţesut de-a lungul timpului în jurul preocupărilor comune. În momentul de faţă ramura Oradea numără 14 membri S.A.R. şi câţiva simpatizanţi ai antroposofiei.

Ramura se întâlneşte lunar, având ca temă principală studiul lumii şi al fiinţei umane pornind de la cele 12 simţuri. Întâlnirile se desfăşoară în natură sau în diverse locaţii care facilitează descoperirea lumii înconjurătoare şi a universului interior cu ajutorul simţurilor care ne stau tuturor la îndemână.

În prezent ramura Oradea îşi desfăşoară activitatea în trei grupe de lucru.

Grupul de studiu al senioarelor

Se întâlneşte săptămânal, miercurea, şi se ocupă în acest moment cu studiul dramelor mister. Grupul este constituit din cele trei membre senioare ale ramurii antroposofice din Oradea. La abordarea primei drame mister s-a citit pe roluri şi apoi s-a discutat detaliat.

A doua dramă s-a citit individual, câte un capitol în cursul săptămânii, iar la întâlnire fiecare a împărtășit grupului propria experiență.

La fel s-a procedat şi la drama a treia. Acum se incepe studiul celei de-a patra drame. Întâlnirile încep cu aforismul din Calendarul sufletesc şi poziţiile-posturi corespunzătoare celor 6 exerciţii însoţitoare, continuând cu studiul şi discuţiile dedicate dramelor mister.

Grupul de studiu al cărţilor de bază

Se întâlneşte în fiecare miercuri la trapeza Bisericii Albastre Oradea-Vii şi este format din trei membri şi trei simpatizanţi ai antroposofiei şi se ocupă alternativ cu studiul volumului I de Lecţii esoterice din 1904-1909 şi Cum se dobândesc cunoştinţe despre lumile superioare?

Întâlnirile debutează cu Tatăl nostru apostolic, citirea aforismului săptămânii din Calendarul sufletesc, desen inspirativ pornind de la conţinutul sentenţei şi continuă cu studiul propriu-zis urmat de discuţii, întrebări, răspunsuri.

Cu ocazia marilor sărbători ale anului se organizează câte un mini-simpozion la care fiecare participant pregăteşte o temă inspirată de momentul respectiv din an.

Grupul de lucru biografic

Se concentrează în special pe crearea şi dezvoltarea de ateliere de lucru biografic pe teme de interes pentru timpurile provocatoare în care trăim.

Atelierele se adresează tuturor celor interesaţi de o cunoaştere mai profundă a propriei fiinţe pornind de la lucruri foarte concrete, cum sunt relaţia cu banii sau cu tehnologia şi descoperind nevoile, valorile şi idealurile fiecăruia.

Atelierele se desfăşoară lunar în locaţii publice (Sala Studio a Teatrului de păpuşi ARCADIA sau Sala Studio Act) şi se bucură de participare din partea tuturor categoriilor de vârstă. sociale şi profesionale.

Pentru a dezvolta aceste ateliere, cei doi membri ai grupului au întâlniri de lucru periodice având ocazional şi invitaţi din lumea artistică sau studenţească.

Prin experienţa, opiniile sau expertiza lor, membrii grupului şi invitaţii contribuie la procesul de creare a atelierelor în mod dinamic, având în vedere tot timpul nevoile care se dezvăluie din partea societăţii şi sprijinindu-se pe studiul antroposofic şi aprofundarea propriei biografii.

Persoană de contact: Sanda Dale
E-mail: dale.sanda@gmail.com

Evenimente

Vă așteptăm cu drag la evenimentele noastre!

21 iunie, 18:00 - 23 iunie, 14:00

Inițiativă:
Medicină antroposofică

Șterge fitru

Exercițiul zilei

Calendarul sufletesc

săptămâna 19

De taină plin, nou-primitul,
Cu amintirea să-l cuprind,
Acesta să-mi fie rostul trudei mai departe,
Prinzând putere, el trebuie ca forţe proprii,
În mine, în lăuntru să trezească
Şi, devenind, pe mine mie însumi să mă dea.

© 2018 Societatea Antroposofică din România
Toate drepturile sunt rezervate.