Timişoara

 

1. Intalnirea de ramura

Are loc lunar.

Pentru anului in curs se doreste aprofundarea semnificatiei si calitatilor specifice fiecareia din Virtutile lunilor.

Una din caile de aprofundare este desfasurarea unui atelier de lucru biografic care sa cuprinda exercitii in conexiune cu virtutea fiecarei luni.

 

 2. Cercul de luni

Cerc de studiu antroposofic,se desfasoara cu sustinere din partea dlui Nelu Surgean, atunci cand revine periodic la Timisoara.

Cercul are loc saptamanal, in fiecare luni la locuinta Marinei Laiu incepand cu ora 17.30.

In prezent studiem “Intalnirea cu raul”, de S. O. Prokofieff.

Lecturam conferintele structurate in carte, de fiecare data alta persoana din grup.

Discutam pe parcursul materialului, aducem clarificari, facem conexiuni cu acelasi subiect tratat in alte lucrari antroposofice.

Persoana de contact: Marina Laiu, marinalaiu@yahoo.fr, 0773884471

 

3. Cercul de marti – Initierea prin viata de zi cu zi

Cercul se desfasoară în fiecare zi de marţi, de la ora 18.00-20.00, la Liceul Waldorf din strada Uranus nr. 14.

După studiul “Filosofiei Libertăţii” am hotărât parcurgerea ”Lecţiilor esoterice” din perioada 1904-1923, studiul fiind urmat de discuţii despre aplicarea în viaţă a celor citite, despre evenimente  din viaţa de zi cu zi  prin care se dezvoltă  calităţi.

Intâlnirea se defăşoară alternativ, prin citirea conferinţelor urmată de discuţii, iar săptămâna următoare prezentarea conferinţei de către unul dintre participanţi, urmată de discuţii.

Persoana de contact: Dan Botez, dabotez@albviolet.ro, 0753.914.753

 

4. Cercul de miercuri

Are loc in fiecare zi de miercuri la Liceul Waldorf (str. Uranus nr. 14), intre orele 18.00 – 20.00, si cuprinde 2 parti:

– parte artistica

La inceput exersam adesea cantece care pot fi in concordanta cu perioada din an in care ne aflam, apoi continuam cu pictura, ce se realizeaza in stil antroposofic, folosind metoda “ud pe ud”, fie individual, fie in grup („pictura sociala”).

Tematica picturilor este variata: exercitii de culoare, subiecte inspirate din conferintele sustinute de Rudolf Steiner, marile sarbatori din timpul anului etc.

2 3 4 5

 

– studiu pe o carte antroposofica

Inaintea studiului pe text avem un moment de luare in constienta a celor dragi plecati dincolo, pentru ca si ei pot beneficia de gandurile cu continut spiritual prilejuite de studiul antroposofic.

Luarea in constienta a celor trecuti dincolo e urmata de rostirea cu voce tare a meditatiei despre Sinea Spirituala (“Mai stralucitoare decat Soarele…”)

La studiul pe text, se citeste o parte din conferinta la care s-a ajuns, iar cei prezenti pot interveni cu intrebari, completari, comentarii ce ajuta la aprofundarea temei dezbatute.

Seara se incheie cu o runda de exprimare a trairilor sufletesti proprii avute prilejuite de activitatile din timpul intalnirii.

 

In studiu este cartea lui Rudolf Steiner “Christos si sufletul uman” (GA 155).

http://www.spiritualrs.net/Conferinte/GA155/GA155_index.html

Persoana de contact: Amalia Gabor, sensitivehealer@yahoo.com, 0724.301.744

 

5. Cercul „Perceptia karmei”

Are loc bisaptamanal la locuinta Deliei Sandor, de la ora 18.00 la ora 20.00.

Studiem “Cercetari oculte referitoare la viata dintre moarte si o noua nastere” (GA140). La fiecare intalnire unul dintre noi prezinta conferinta studiata, prezentarea este urmata de discutii despre cele studiate, exemple din viata de fiecare zi.

Persoana de contact: DELIA SANDOR, e-mail: deliasandor@yahoo.com, tel:0726723846

 

6. Cercul Deschis

Specificul acestui cerc este sustinerea spirituala intre cei implicati in diferite initiative antroposofice din tara. Conform specificului său, munca în cadrul acestui cerc este individualizată, concretizându-se în întâlniri atunci cand este nevoie. În prezent sunt 4 persoane care participă la Cerc.

Persoana de contact: Dan Botez, dabotez@albviolet.ro, 0753.914.753