Despre noi

Antroposofia este o cale a cunoaşterii care ar dori să conducă spiritualul din fiinţa omului la spiritualul din Univers.

Societatea Antroposofică din România

Prin întâlniri ritmice şi simpozioane, grupe de studiu şi conferinţe, Societatea Antroposofică din România oferă un spaţiu de studiu al ştiinţei spirituale, de cunoaştere reciprocă a celor interesaţi de antroposofie, ca şi de lucru comun pentru ţeluri practice.

află mai multe

Istoric

Societatea Antroposofică din România a fost fondată în 1928, perioadă în care existau mai multe grupe de studiu al antroposofiei în limbile română, germană, maghiară şi rusă. Aceste grupe erau active în Muntenia (Bucureşti, Ploieşti, Constanţa), Transilvania (Sibiu, Sighişoara, Nocriş, Braşov ş.a.) şi Basarabia (Chişinău, Tighina, Orhei).

află mai multe

Consiliu și colegiu de susținere

Consiliul Director al Societăţii Antroposofice din România: , Gabriela Chelariu, Laura Zaharia, Mihaela Ene, Christian Lăzărescu, Vlad Popa. Un număr de 21 de persoane sprijină activitatea Societății Antroposofice făcând parte din Colegiul de Susținere.

află mai multe

Societatea Antroposofică în lume

Odată cu activitatea esoterică a lui Rudolf Steiner s-a simţit nevoia unui spaţiu în care prelegerile şi lucrările de ştiinţă spirituală să poată fi prezentate şi aprofundate în mod liber. Astfel a luat naştere la începutul secolului XX Societatea Antroposofică, un mediu în care problemele spirituale puteau fi tratate cu cea mai mare temeinicie şi seriozitate.

află mai multe

Exercițiul zilei

Calendarul sufletesc

săptămâna 35

Pot oare existenţa s-o cunosc,
Ca să se regăsească ea
Întru al sufletului creator imbold?
Simt că putere mi-a fost dată
Ca Sinea proprie, drept mădular
Al Sinei cosmice, modest s-o integrez.

© 2023 Societatea Antroposofică din România
Toate drepturile sunt rezervate.