ALMA HUMANA 2022 – Contribuții pentru demnitatea umană, 27-31 iulie 2022, Dornach

27 iulie, 11:00 - 31 iulie, 12:15 Dornach Adresă: Goetheanum, Dornach, Elveția

Dragi prieteni,

Cu mare bucurie vă invităm la cel de/al doilea congres Alma Humana! Organizat de Societățile Antroposofice naționale din regiunile latino-romane. Tema centrală din acest an va fi demnitatea umană.

Demnitatea umană este considerată în prezent o calitate de mare valoare, deși, în mod paradoxal, este încălcată, disprețuită și uitată în mod repetat.

Ce este demnitatea umană? Unde și cum este uitată, neînțeleasă și încălcată? Cum pot contribui comunitățile umane la cultivarea demnității umane, chiar și atunci când circumstanțele exterioare o fac foarte dificilă? Care sunt circumstanțele și sarcinile concrete și specifice ale diferitelor popoare romanice cu privire la contribuțiile aduse demnității umane, inclusiv în privința drepturilor femeilor, copiilor, persoanelor în vârstă, dreptului la educație, accesul la îngrijire medicală, la o alimentație sănătoasă, posibilitățile de muncă, și multe alte aspecte? Antroposofia oferă posibilitatea de a recunoaște demnitatea umană ca o expresie a esenței spirituale umane și cu ajutorul acesteia putem găsi modalități de a ne asuma responsabilitatea pentru a găsi forme concrete de existență a demnității umane și a realizării acesteia.

Contribuțiile din cadrul simpozionului vor crea posibilitatea unui dialog între reprezentanți ai organizațiilor publice pentru drepturile omului și reprezentanți ai instituțiilor și contextelor de muncă antroposofice. Spectacole artistice vor fi oferite de grupuri și artiști din diferitele regiuni lingvistice.

Vor fi oferite traduceri simultane pentru următoarele limbi: spaniolă, italiană, franceză, portugheză, engleză și germană.

Pentru persoanele care vin din țări îndepărtate și cu resurse limitate, există posibilitatea de a primi sprijin financiar pentru acoperirea cheltuielilor de călătorie.

Pentru a solicita sprijin, vă rugăm să luați legătura cu Secțiunea Antroposofică Generală: allgemeinesektion@goetheanum.ch

Ne bucurăm să vă întâmpinăm la Goetheanum!

Din partea grupului de organizare, Constanza Kaliks, Clara Steinemann și René Becker

Pentru a vedea programul evenimementului și taxele de participare: RO Program AH22 Final

Exercițiul zilei

Calendarul sufletesc

săptămâna 12

Dispoziţie de Sânziene
A lumilor strălucitoare frumuseţe
Îmi cere din adâncurile sufletului,
Ca forţele divine ale propriei vieţi
Spre zbor în Cosmos să le liberez;
Pe mine însumi să mă părăsesc,
Încrezător doar căutându-mă
Întru a Universului lumină şi căldură.

© 2022 Societatea Antroposofică din România
Toate drepturile sunt rezervate.