Ca bun să devină…100 de ani de la Congresul de Crăciun, 26-31 decembrie 2023, Goetheanum, Dornach

26 decembrie, 18:00 - 31 decembrie, 14:00 Dornach Adresă: Goetheanum Rüttiweg 45 4143 Dornach Switzerland +41 61 706 42 42 sekretariat@goetheanum.ch

Dragi participanți la conferință!

 

Prin Congresul de Crăciun din 1923/24, Rudolf Steiner a urmărit formarea unei „noi comunități umane” pentru antroposofie, o promovare, dezvoltare și „modelare completă” a Societății Antroposofice – pentru sufletul uman „de astăzi” și pentru îndeplinirea sarcinilor urgente ale civilizației.

El a dorit să facă posibilă o „procesiune spirituală plină de speranță” în adunare și o „sărbătoare a învierii interioare a sufletului uman” într-o situație dificilă, aproape de abis. Societatea Antroposofică și Școala Superioară trebuiau să fie refondate spiritual și social – și așa a și fost. O societate mondială pentru antroposofie și-a început călătoria, care și-a asumat sarcina de a îmbina esoterismul cel mai profund cu deschiderea deplină. Școala, cu secțiunile și publicațiile sale, a fost, de asemenea, făcută publică – impulsurile spirituale urmau să ajungă în lume, acolo unde era nevoie urgentă de ele.

Cu Congresul de Crăciun 2023/24 vrem să încercăm, în răsuflarea unui secol, să fim atenți la evenimentele istorice, la Societatea Antroposofică și la Școala Superioară pentru Știința Spiritului în situația schimbată a vremurilor de azi, pentru a intensifica și mai mult activitatea și pentru a continua să o conducă în viitor, în sensul ” începutului unui nou punct de cotitură al timpului”.

Provocările nu au devenit mai mici. „Curajul de a conduce problemele antroposofice” este astăzi mai necesar ca niciodată, dar și „spiritul de speranță”, seriozitatea, lumina, căldura și bucuria care au format atmosfera Congresului.

Așteptăm cu drag să vă întâmpinăm la Goetheanum cu ocazia acestui eveniment centenar!

 

Peter Selg,

Pentru grupul de pregătire, în numele conducerii și al Consiliului Executiv al Goetheanum Constanza Kaliks, Justus Wittich, Matthias Girke, Ueli Hurter, Peter Selg, Stefan Hasler, Gerald Häfner, Clara von Recklinghausen și în colaborare cu Societatea Antroposofică din Elveția, Clara Steinemann, Milena Kowarik și Marc Desaules

 

De aici puteți descarca pliantul care conține programul evenimentului:

Flyer WT 23 DE screen

ÎNSCRIERE

Vă rugăm să vă înscrieți până la data de 12 decembrie, la următoarea adresă:

https://goetheanum.ch/en/events/dass-gut-werde

Tel. +41 61 706 44 44

 

PREȚURI

Prețul de acoperire a costurilor pentru conferință este de 480 CHF. Sunteți liber să alegeți în funcție de autoevaluarea personală pentru a alege un preț cu care doriți să contribuiți la costul conferinței.

Gustările pentru pauză, prânzul și brunch-ul de încheiere din 31.12. sunt incluse în prețul taxei de participare la conferință. Cina și biletele de parcare sunt opționale.

 

ASISTENȚĂ DE CĂLĂTORIE

Dacă trebuie să călătoriți pe distanțe mari și aveți nevoie de sprijin financiar, puteți apela la Fondul național elvețian pentru călătorii Formularul de cerere poate fi găsit pe situl unde vă înscrieți.

 

CAZARE

Pentru cazare în grup la Birseck School vă puteți înregistra online.

 

Exercițiul zilei

Calendarul sufletesc

săptămâna 35

Pot oare existenţa s-o cunosc,
Ca să se regăsească ea
Întru al sufletului creator imbold?
Simt că putere mi-a fost dată
Ca Sinea proprie, drept mădular
Al Sinei cosmice, modest s-o integrez.

© 2023 Societatea Antroposofică din România
Toate drepturile sunt rezervate.