Fizioterapie integrativă

Demersul acestei iniţiative este acela de a aduce în domeniul aplicării terapiilor fizicale un nou mod de abordare şi anume cel integrativ. Nu este însă vorba de a pune laolaltă metode terapeutice diferite. Conceptul terapeutic al Fizioterapiei Integrative® se bazează pe înțelegerea şi tratarea ființei umane în integralitatea sa: trup, suflet şi spirit. Doar astfel privind ființa umană putem înțelege că starea sa de sănătate depinde atât de starea fiecărei părți componente în parte, cât şi de raporturile funcționale dintre ele.

Prin noile cunostințe despre factorii fizici, cunoașterea efectului lor terapeutic asupra părților componente ale ființei umane și însușirea noilor metode practice de aplicare a kinetoterapiei, masajului, hidroterapiei, termoterapiei și împachetărilor, se acționează pentru prevenirea sau reechilibrarea dizarmoniilor somatice, psihice (sufletesc-spirituale) și a raportului dintre ele. Conceptul fizioterapeutic integrativ reprezintă viitorul fizioterapiei şi corespunde unei conștiențe umane moderne în raport cu starea de sănătate şi boală.

Aria/oferta terapeutică

Fizioterapie convențională extinsă

Terapii convenționale cu domeniul de aplicare extins și aprofundat conform conceptului Fizioterapiei Integrative

Terapii fizicale medicină antroposofică

Terapii fizicale medicină complementară

Aria de formare

Întrucât pentru aplicarea terapiilor în sensul noului concept este nevoie de cursuri de perfecţionare din partea fizioterapeuţilor, a apărut necesitatea unei componente de formare profesională specifică. Ea oferă programe de formare la toate nivelurile, workshop-uri și cursuri dedicate unor teme specifice, orientate după aria terapeutică prezentată mai sus.

Noutăți!

Suntem foarte bucuroși să vă anunțăm că cinci fizioterapeuți de Fizioterapie Integrativă din România au fost admiși să participe la cursul internațional de formare de formatori Teach the Teacher in Teaching Anthroposophic Medicine din Elveția. Primul modul se va desfășura în perioada 8 – 11 septembrie 2017 la Goetheanum, Dornach.  Ei vor fi însoțiți de Ion Gruia, care va participa în continuare la lucrările IFRMTT (International Forum for Rhythmical Massage Therapy Trainings) reprezentând „Integrative Physical Therapy – Romania”.

Fizioterapeuții de la „Fizioterapie Integrativă România”:  Mirea Mihai, Mihaela Negrea, Claudia Rusu, Șerban Radu, Dragoș Alexandrescu și Ion Gruia, participanți la cursul de formare de formatori „Teach The Teacher In Teaching Anthroposophic Medicine” desfășurat la Goetheanum, Dornach, Elveția 08 – 11 Septembrie 2017.

 

„Fizioterapie Integrativa” a fost înregistrată marcă a Uniunii Europene:

 

 

Persoană de contact: Ion Gruia, IFI – RG
E-mail: fizioterapie_integrativa@yahoo.com
Telefon: 0723 312 097

 

Dragi prieteni, cu bucurie am primit urmatorul anunt de la Ion Gruia:

Dr. med. Matthias Girke conducător al Secției de Medicină Antroposofică de la Goethenum/Dornach, Elveția, anunțând recunoașterea „Spacial Dynamics Mouvement Therapy” (SDMTh) ca metodă terapeutică de medicină antroposofică.

Este anunțul oficial care confirmă faptul că Fizioterapeuții înscriși la cursul de SDMTh din România pot finaliza studiul cu diplomă eliberată de această secție medicală.

 

Ramură:
Simeria-Deva

Șterge fitru

Fizoterapie Integrativă®

Persoană de contact: Ion Gruia, IFI – RG
Telefon: 0723 312 097
E-mail: fizioterapie_integrativa@yahoo.com

Exercițiul zilei

Calendarul sufletesc

săptămâna 6

A înviat din egoitate
Sinea mea şi se găseşte,
Ca revelaţie a lumilor,
În forţe ale Timpului şi Spaţiului;
Lumea mi-arată pretutindeni,
Ca imagine arhetipal-divină,
Al propriei imagini adevăr.

© 2024 Societatea Antroposofică din România
Toate drepturile sunt rezervate.