Simeria-Deva

Grupul de lucru Simeria-Deva a avut o structură flexibilă, în perioada celor peste 30 de ani de când a fost înființat Centrul de pedagogie curativă Simeria, beneficiind, de-a lungul timpului,  de prezența  multor persoane care aveau o experiență bogată în preocupări antroposofice, începând cu d-l dr. Lazăr Pașca până la Marius Gabor, care ne-a și pus la dispoziție, pentru întâlnirile periodice,  propria casă sau sediul firmei sale din Deva, în perioada pandemiei. Au fost studiate cele patru cărți fundamentale scrise de Rudolf Steiner, dar și diverse cicluri de conferințe.

În prezent, din cei 10 membri ai grupului, ne întâlnim, de obicei, cam 5-7 persoane, de două ori pe lună, la Simeria Veche, începând cu orele 16.45.

Pentru a sărbători 100 de ani de la susținerea acestor conferințe de către Rudolf  Steiner, în serile de Crăciun (începând cu 24 decembrie 1923), am studiat conferințele apărute în cartea Misterii. Evoluție și cunoaștere (GA 233), continuând, în 2024, cu  conferințele apărute în cartea Centre de misterii ale Evului Mediu (GA 233a).

 

Persoană de contact:

Mironică Golășie, e-mail: golasiemiron@yahoo.com

Ramură:
Oradea

Șterge fitru

Exercițiul zilei

Calendarul sufletesc

săptămâna 16

S-adăpostesc lăuntric al Spiritului dar,
Sever îmi cere astfel presimţirea,
Ca daruri divine ce se coc,
În ale sufletului temelii rodind,
Sineităţii roade să-i aducă.

© 2024 Societatea Antroposofică din România
Toate drepturile sunt rezervate.