Timișoara

Despre noi

Asociația Societatea Antroposofică din România, Ramura Timișoara (S.A.R.R.T.), cu sediul în Timișoara, Str. Salcâmilor nr. 30, a fost constituită în 2005 și are ca scop cultivarea științei spirituale antroposofice, întemeiată de Rudolf Steiner, pe care o consideră benefică și necesară civilizației actuale. Asociația are 26 de membri și își realizează obiectivele propuse prin activitatea grupelor de lucru (cercurilor) și a inițiativelor antroposofice.

Cercuri deschise

Întâlnirea de ramură

În următoarea perioadă vor avea loc o serie de conferințe despre simțurile umane, însoțite de discuții clarificatoare. Vor fi expuse datele rezultate din cunoașterea științei spirituale antroposofice. Expunerile vor avea o frecvență lunară, a doua zi fiind urmate de câte un atelier practic în care ne propunem să descoperim împreună câte un simț.

Contact: timisoara@antroposofie.ro

Cercul de luni

Cercul are loc săptămânal, în fiecare luni, la locuinţa Marinei Laiu, începând cu ora 17.30. În prezent studiem Teze antroposofice (GA 26). Lecturăm conferinţele structurate în carte, de fiecare dată altă persoană din grup. Discutăm pe parcursul materialului, aducem clarificări, facem conexiuni cu acelaşi subiect tratat în alte lucrări antroposofice. Cercul de studiu se desfăşoară cu susţinere din partea dlui Nelu Surgean, atunci când revine la Timişoara.

Persoană de contact: Marina Laiu
E-mail: marinalaiu@yahoo.fr
Telefon: 0773 884 471

 

Cercul de marţi – Iniţierea prin viaţa de zi cu zi

După studiul Filosofiei libertăţii, am hotărât parcurgerea Lecţiilor esoterice din perioada 1904-1923, studiul fiind urmat de discuţii despre aplicarea în viaţă a celor citite, despre evenimente  din viaţa de zi cu zi prin care se dezvoltă calităţi. Întâlnirea se defăşoară alternativ, prin citirea conferinţelor urmată de discuţii, iar săptămâna următoare prezentarea conferinţei de către unul dintre participanţi, urmată de discuţii. Cercul se desfășoară în fiecare zi de marţi, de la ora 18.00-20.00, la Liceul Waldorf din strada Uranus nr. 14.

Persoană de contact: Dan Botez
E-mail: danbotez@albviolet.ro
Telefon: 0753 914 753

 

Cercul de miercuri

Are loc la Liceul Waldorf (str. Uranus nr. 14), între orele 18.00 – 20.00, și cuprinde 2 părți:

– Lucru artistic

La început exersăm adesea cântece care pot fi în concordanţă cu perioada din an în care ne aflăm, apoi continuăm cu pictura în stil antroposofic, folosind metoda „ud pe ud”, fie individual, fie în grup („pictură socială”). Tematica picturilor este variată: exerciţii de culoare, subiecte inspirate din conferinţele susţinute de Rudolf Steiner, marile sărbători din timpul anului etc.

– Studiu pe o lucrare antroposofică

Înaintea studiului pe text, avem un moment de luare în conştienţă a celor dragi plecaţi dincolo, pentru că şi ei pot beneficia de gândurile cu conţinut spiritual prilejuite de studiul antroposofic. Luarea în conştienţă a celor trecuţi dincolo e urmată de rostirea cu voce tare a meditaţiei despre Sinea Spirituală (“Mai strălucitoare decât Soarele…”). La studiul pe text, se citește o parte din conferinţa la care s-a ajuns, iar cei prezenţi pot interveni cu întrebări, completări, comentarii care ajută la aprofundarea temei dezbătute. Seara se încheie cu o rundă de exprimare sintetică a impresiilor şi trăirilor sufleteşti proprii, prilejuite de activităţile din timpul întâlnirii. În studiu este cartea lui Rudolf Steiner Cum îl poate regăsi omenirea pe Christos (GA 187).

Persoană de contact: Amalia Gabor
E-mail: sensitivehealer@yahoo.com
Telefon: 0724 301 744

 

Cercul „Percepţia karmei”

Are loc o dată la două săptămâni la locuinţa Deliei Şandor, de la ora 18.00 la ora 20.00. Studiem Consideraţii esoterice asupra legăturilor karmice”, vol. I-VI, (GA 235-240). La fiecare întâlnire unul dintre noi prezintă conferinţa studiată, prezentarea este urmată de discuţii despre cele studiate, exemple din viaţa de fiecare zi.

Persoană de contact: Delia Şandor
E-mail: deliasandor@yahoo.com
Telefon: 0726 723 846

 

Cercul deschis

Specificul acestui cerc este susţinerea spirituală între cei implicaţi în diferite iniţiative antroposofice din ţară. Conform specificului său, munca în cadrul acestui cerc este individualizată, concretizându-se în întâlniri atunci când este nevoie. În prezent sunt 4 persoane care participă la cerc.

Persoană de contact: Dan Botez
E-mail: danbotez@albviolet.ro
Telefon: 0753 914 753

Timișoara

Despre noi Asociația Societatea Antroposofică din România, Ramura Timișoara (S.A.R.R.T.), cu sediul în Timișoara, Str. Salcâmilor nr. 30, a...

Despre știința spiritului, într-un volum scris de Rudolf Steiner, în Librăria „La Două Bufnițe”

În prezenţa distinsului profesor universitar doctor, clujeanul Mihai Tropa, dar şi a unui mare număr de invitaţi, în…

află mai multe

Evenimente

Vă așteptăm cu drag la evenimentele noastre!

04 octombrie, 18:00 - 06 octombrie, 14:00

Ramură:
Craiova

Șterge fitru

Exercițiul zilei

Calendarul sufletesc

săptămâna 6

A înviat din egoitate
Sinea mea şi se găseşte,
Ca revelaţie a lumilor,
În forţe ale Timpului şi Spaţiului;
Lumea mi-arată pretutindeni,
Ca imagine arhetipal-divină,
Al propriei imagini adevăr.

© 2024 Societatea Antroposofică din România
Toate drepturile sunt rezervate.