Gimnastică Bothmer

GIMNASTICA BOTHMER

Curs de formare in gimnastica Bothmer 2011

(CLICK pentru detalii)

La propunerea lui Rudolf Steiner, Fritz von Bothmer a dezvoltat pentru prima şcoală Waldorf din Stuttgart gimnastica ce-i poartă astăzi numele, lucrând cu procesele de mişcare caracteristice fiecărei categorii de vârstă. În prezent, aceste exerciţii sunt folosite în sfera pedagogică, terapeutică, precum şi ca parte a activităţilor de formare pentru adulţi.

Gimnastica Bothmer este o şcolire în domeniul mişcării, care are la bază concepţia antroposofică despre fiinţa umană. Practicarea exerciţiilor de Gimnastică-Bothmer ne ajută să ne întărim relaţia cu corpul nostru, umplând spaţiul din jurul nostru într-un mod mult mai conştient şi mai amplu. De asemenea, gimnastica Bothmer face posibilă apariţia mişcărilor sănătoase şi armonioase în toate domeniile vieţiii cotidiene.

Procesele clare de mişcare şi jocul cu forţele spaţiului ajută la găsirea unui nou echilibru, la formarea de noi abilităţi şi deschiderea de noi perspective. Obiceiuri rigide de viaţă pot fi astfel schimbate, dobândindu-se o relaţie mai vie cu sine însuşi, cu ceilalţi şi cu mediul înconjurător. Cu ajutorul noii conştienţe a spaţiului, procesele sociale pot fi dezvoltate mai liber.

CUI SE ADRESEAZĂ

Gimnastica Bothmer cuprinde o varietate de mişcări, incluzând atât exerciţii ritmice şi puternic-dinamice, cât şi altele liniştite şi lente.

Gimnastica Bothmer se adresează celor care lucrează în domeniul pedagogic, pedagogic-curativ, social, terapeutic, artistic, în arhitectură şi management, dar şi tuturor celor interesaţi de mişcare, care doresc să-şi dezvolte abilităţile personale.

Puteţi face cunoştinţă cu Gimnastica Bothmer în cadrul unor Seminarii de Promovare desfăşurate periodic în diferite locaţii din ţară, sau participând în mod regulat la un Curs Deschis (săptămânal).

Asociaţia de Gimnastică Bothmer oferă de asemenea, în colaborare cu bothmer-movement-international, un Program de Formare de 4 ani.

Informaţii suplimentare/Date:

romania@bothmer-movement.eu

tel: +40 723 144 201

www.bothmer-movement.eu

Practicând gimnastica-Bothmer putem deveni conştienţi de modul în care mişcarea poate modela atitudinea interioară a individului modern. Găsim astfel răspunsuri clarificatoare la întrebări interesante:

– ce rol are mişcarea în viaţa noastră, cum ne poate ea influenţa atitudinea, postura, viaţa emoţională, de gândire şi voinţă?

– cum putem deveni conştienţi că spaţiul personal este şi spaţiu de comunicare? cum îl putem folosi ca atare?