Braşov

Activitatea antroposofică a ramurii de la Braşov

Membrii din grupul antroposofic de la Braşov au desfăşurat în ultimii doi ani atât activităti de studiu antroposofic săptămânal din cărţile lui Rudolf Steiner, cât şi programe care se adresează părinţilor şi comunităţii.

La 13 aprilie 2013 din inițiativa unui grup de părinți și susținători ai pedagogiei Waldorf a luat ființă Comunitatea Waldorf Brașov, prin care se desfăşoară un program lunar de educație parentală  Școala Părinților, organizat în colaborare cu formatori în pedagogia Waldorf, antropologie și artă biografică. De asemenea din septembrie 2013 a început un curs de formare de 2 ani  în pedagogia Waldorf în parteneriat cu Asociaţia Educatoarelor Waldorf din România la care participă membrii din grupul antroposofic, părinţi şi alte persoane din Braşov dar şi din alte judeţe.

Cea mai importantă realizare este deschiderea în septembrie 2014 a Şcolii Primare Libere Waldorf Sophia cu două grupe de grădiniţă şi clasa 0. Acesta este un proiect al Asociaţiei Rudolf Steiner BRAȘOV  înfiinţată în aprilie 2014, asociație non-profit ce are ca scop susţinerea şi promovarea pedagogiei Waldorf, precum şi a altor iniţiative antroposofice (activităţi educative adresate adulţilor, pedagogie curativă, medicină antroposofică,  terapie socială, economie asociativă, agricultură bio-dinamică).

Întâlnirile de studiu antroposofic au loc în Braşov în fiecare luni de la ora 18:00 şi se desfăşoară la Şcoala  Waldorf Sophia, pe str. Vulcan 103.

www.facebook.com/Comunitatea Waldorf Brasov

www.facebook.com/Scoala Parintilor – Scoala Parintilor

Contact:

Oana Ion

oanarox(at)gmail.com