Prezentare de carte

29 iunie, 19:00 - 20:00 Timişoara Adresă: Librăria "La două bufniţe"

  În data de 29 iunie, de la ora 19.00, va avea loc prezentarea cărţii cu titlul “Cum se dobândesc cunoştinţe despre lumile superioare”, scrisă de Rudolf Steiner, fondator al antroposofiei – și, prin aceasta, al pedagogiei Waldorf, euritmiei, agriculturii biodinamice și medicinei antroposofice. A inițiat  tripartiţia socială, economia asociativă și a proiectat mai multe clădiri după principiile arhitecturii organice, între care cea mai cunoscută este  Goetheanum-ul, sediu al  Universităţii Libere pentru Ştiinţă Spirituală și al Societăţii Antroposofice Generale.

  Cartea “Cum se dobândesc cunoştinţe despre lumile superioare” prezintă o cale europeană modernă de exersare și iniţiere. Sunt descrise etapele unei educaţii spirituale şi sunt indicate exerciţiile potrivite pentru dezvoltarea și evoluția interioară a omului european al timpurilor noastre. Abordarea propusă cuprinde metode pentru observarea interioară şi exterioară, precum şi urmărirea concomitentă a unei evoluții morale necesare. Rezultatul constă în dezvoltarea unor organe sufleteşti-spirituale, prin care omul poate dobândi capacitatea de cunoaștere și înțelegere a fenomenelor lumii suprasensibile.

 Prezentarea cărţii va fi făcută de  Mihai Tropa. Stabilit in Germania, clujean la origine, Mihai Tropa este unul din cei care a adus sistemul de educaţie Waldorf în România.

 

Exercițiul zilei

Calendarul sufletesc

săptămâna 45

Puterea gândurilor se-ntăreşte
În alianţă cu a Spiritului naştere,
Ea limpezeşte-ale simţurilor vagi imbolduri
Spre deplină claritate.
Când suflet, din prea plinul său,
Cu Cosmosul în devenire vrea a se uni,
A simţurilor revelare trebuie
Lumina gândirii să primească.

© 2019 Societatea Antroposofică din România
Toate drepturile sunt rezervate.